Tønder Veteran Klub anno 2005

En dejlig Porsche historie

Hej, mit navn er Emma og det her er min historie.

Det hele startede med at vi skulle med bussen til Motorsport show og messe i Bremen. Min farfar havde fået billetter via en veteranbil klub, så vi kørte derned som stor samlet folk morgentrætte mennesker i en proppet turistbus. Jeg husker vi fik hvide rundstykker med nok smør på til at kunne brødføde en by i Afrika. Turen går til Bremen.

Jeg har altid elsket veteranbiler og er vokset op tæt omkring dem hele mit liv, derfor var det klart jeg skulle uddanne mig noget med biler. Det første jeg tænkte var så mekaniker. Jeg skulle finde et praktiksted i to uger for at kunne fuldføre grundforløbet. Jeg havde ingen forhåbninger om at det kunne blive noget anderledes end nogle af mine klassekammerater. Alle søgte plads hos normale autoværksteder. Jeg vidste bare at jeg ville gøre mit bedste for at komme frem til de steder jeg kunne se mig selv arbejde hos i fremtiden, min plan var altså at starte alle de specielle steder.

Motorsport showet i Bremen er et af de steder hvor selv de mest eksklusive værksteder tropper op med deres bedste eksemplar af en bil og viser den frem til alle bilentusiasterne. Deriblandt firmaet ”Karrosserie Stimming sports-und rennwagen service” som specialiserer sig indenfor sportsvogne og racerbiler. de udstillede 2 meget flotte klassiske Porscher, den ene en racerbil og den anden en standart 100 procent restaureret klassisk 911, jeg husker ikke præcist hvilken årgang, men mener det var en fra slutningen af 60’erne med de flotte forkromede detaljer, den buede forrude og den nærmest ikoniske 356’er attitude.

Ingo Stimming som er værkfører og ejer værkstedet, Karrosserie Stimming, havde ikke kun interesse i klassiske Porscher, men også de amerikanske muskelbiler under betegnelsen MoPar. Det var pga. de biler jeg fik den chance jeg gjorde lige netop den dag. Min far havde selv på det tidspunkt en gammel Dodge Coronet fra 69´ og jeg har selv en 74’ Plymouth Valiant. Selv troede jeg aldrig ville få råd til en Porsche før jeg var Pensionist eller vundet i lotto. Det viste sig så at Ingo Stimming også selv havde den slags biler, og så endda de samme modeller. Så havde han selvfølgelig også 8 - 9 klassiske Porscher. Min far, farfar, Ingo og jeg snakker sammen i et godt stykke tid og vi får aftalt at jeg skal i praktik to uger hos dem i Tyskland.

Under min praktikperiode bor jeg i Tyskland hos et ældre ægtepar og derved lærte jeg hurtigt at snakke en vis form for tysk, samtidig med det værkstedstysk jeg lærte hos svendene, auto-lakereren og pladesmeden. Vi lavede noget af det flotteste restaurations arbejde jeg nogensinde havde forstillet mig og nogle af bilerne havde så meget historie at priserne tre dobles. Bilerne blevet lavet ned til mindste detalje. Ingo sendte tit originale Porsche dele tilbage til Porsche fordi han ikke mente at kvaliteten var god nok. Alt ned til hver eneste bolt og skive var originalt og perfekt restaureret. De originale Fuchs fælge blev lakeret på den originale måde, hvor man dypper fælgen i sort maling. Bilernes karrosseri blev genopbygget med de mest perfekte svejsninger og rent tin.

Den sidste dag jeg var i praktik inviterede Ingo mig til barbecue i sin have, så jeg mødte hans barn og kone. Han fortalte mig at de var kede af det var min sidste dag og at da alle sammen håbede jeg ville komme tilbage på et tidspunkt. For mig var det en kæmpe oplevelse, men stadig kun begyndelsen på min vej ned gennem Porsches historie. For et halvt år senere, med en masse problemer, står jeg med en kontrakt i hånden og er på vej til Tyskland igen for at fortsætte hvor jeg slap. Nemlig med at restaurere gamle Porscher.

Under min læreperiode på et halvt år, var jeg med til at lave mange forskellige ting. Jeg lærte både mekaniker faglig viden og så kort hvordan man lakerer og opretter bilerne. Og så lærte jeg om Porsches historie. Jeg lånte Ingo’s kostbare historiebøger med hjem og læste dem så godt jeg kunne, på tysk…


  NYESTE ARTIKEL
 • 2020 - Torvetræf i Højer

  2020 - Torvetræf i Højer
  

  Torvetræf i Højer

  Midt på sommeren blev et super samarbejde etableret mellem Marsk Hotellet i Højer med Kaare Holler Jensen i spidsen og TVK

  ...