Tønder Veteran Klub anno 2005

Til træf hos Kris Nissen

Til træf hos Kris Nissen

Af Kim Frandsen

Den danske motorsportslegende Kris Nissen har rødder i det sønderjyske, nærmere bestemt egnen omkring Gram midt i Sønderjylland. For et par år siden blev han gjort opmærksom på, at den lokale campingplads var røget på tvangsauktion, og det endte med at han købte stedet. Det er blevet en rigtig hyggelig lille campingplads, og her i juli måned havde Kris Nissen inviteret til MC og Biltræf, med fællesspisning og levende musik lørdag aften.

Campingpladsen bærer præg af ejerens passion for motorsport – se vejnavnene :-)

Arrangementet var lige midt i sommerferien, men vi havde ikke noget på programmet netop denne lørdag, og vi syntes at arrangementet lød ret interessant – dog fravalgte vi aftenarrangementet.

Kris Nissens bedstefar, Christian Nissen fra Arnum, er manden som startede det, der i dag er virksomheden Camp-Let. Han konstruerede i 1950´erne en lille campingvogn, som kunne klappes op. Vognen hedder en Handy, og er jo også kendt i TVK-regi, idet både Else og Knud Lysgaard samt os selv har ejet en sådan igennem mange år, og vi har bl.a. haft dem med i Gråsten til Oldtimerløb.

Vi spændte derfor Handy´en efter vores hvide Amazon fra 1964 – de står ret godt til hinanden – og kørte af sted. Expressen fik også lov at komme med, idet vi ikke havde så langt at køre.

Vi fik en varm velkomst af Kris Nissen, som var vildt begejstret over at vi havde taget hans bedstefars konstruktion med, og vi fandt os hurtigt til rette sammen med de andre køretøjer, koblede Handy´en fra og åbnede den. Den vakte virkelig opsigt, og ville vi have solgt den, så var der købere til stede, som var klar til at betale. Men den er ikke til salg! Der var måske 20-30 køretøjer, så det var ikke så stort et arrangement, men det var til gengæld vældig hyggeligt, og køretøjerne var i rigtig fin stand, så det var en fryd for øjet.

Kris Nissen havde etableret 3 juryer: Mandegruppen, Pigegruppen og Børnegruppen. Jeg tror at jury-medlemmerne primært var familiemedlemmer og medlemmer fra den nære vennekreds. De havde hver til opgave at finde 3 vinderkøretøjer.

Vi fik over middag besked om, vi ville spænde Handy´en efter Amazonen, for det var hele ”vogntoget”, som mandegruppen havde valgt at tildele en præmie.

Alle de udvalgte køretøjer blev linet op, og kørte et af gangen op foran scenen, hvor ejeren blev bedt om at fortælle om, køretøjet. Det var meget interessant, for det var mange forskellige køretøjer, der var udvalgt.

Da det blev vores tur måtte vi så på scenen, og fortælle historien om ”barndommens Amazon” (bilen er, som de fleste af bladets læsere ved et familiearvestykke, som blev købt af mine forældre som ny vogn i 1964, er gået i arv til mig, og senere skal overdrages til vores søn) samt om vores Handy fra 1958.

Præmien vi havde vundet var i kategorien ”Sjoveste køretøj”. Det havde vi ikke lige set komme – og da slet ikke til Amazonen, men det var da fedt at få en pokal for bil og campingvogn sammen!

Afslutningsvis sagde Kris Nissen, at der allerede var overvejelser om at gentage arrangementet i 2017. Bliver det realiseret, så kan vi kun anbefale at deltage – det var et kanon-hyggeligt arrangement.


  NYESTE ARTIKEL
 • 2020 - Garage stafetten - Kim Frandsen

  2020 - Garage stafetten - Kim Frandsen
  

  Garagestafetten

   

  Af Kim Frandsen

   

  Sommeren 2019 har budt på mange oplevelser for Henriette og jeg. En del har været planlagte - vel vidende de ville tage

  ...