Tønder Veteran Klub anno 2005

Hindbærmuffins

Mette Blomsterberg`s hindbærmuffins ca 12 stk.
½ polynesisk vaniliestang
150 g lys rørsukker
1 æg (str. L )
125 g neutral olie ( f.eks majsolie )
2½ dl mælk
300 g hvedemel
3 tsk. bagepulver
1 tsk. kardemomme
1/4 tsk. Salt
ca. 200 g frosne eller friske hindbær
60 g grofthakkede mandler til pynt
Desuden
ca. 12 muffinforme
ca. 12 papirkapsler
Flæk vaniliestangen på den lange led,og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen
med en anelse af sukkeret på bordet med kniven, så kornene skilles ad.
Pisk vaniliesukker, sukker og æg luftigt. Tilsæt olien lidt af gangen. Mælken tilsættes, når massen er
homogen. Bland mel, bagepulver, kardemomme og salt, og sigt det ned i æggemassen. Vend dejen
sammen, til den er ensartet, og kom den i en engangssprøjtepose.
Læg papirkapsler i muffinsformene. Klip et lille hul i posen, og fyld hver papirkapsel tre fjerdedele
op med dej. Der skal stadig være et stykke op til kanten af formen så kagerne kan soufflere, uden at
vælte over kanterne. ( hvis du anvender papirkapsler, smør da formene grundigt og fyld dem to
tredjedele op med dej ). Læg 2-3 hindbær på hver muffin, og tryk dem lidt ned, så de bliver gemt i
dejen.
Drys de grofthakkede mandler på toppen af hver muffin.
Bag kagerne i ovnen ved 180 grader i 12-14 minutter, til de giver efter ved et let tryk.
Mette Blomsterberg`s muffins er nemme at pakke i en kurv med kaffe, når du skal at køre med din
gamle bil - og nyde foråret sammen med kæresten eller børnebørnene - god appetit Else Othilie

  • 5. løb til klubmesterskabet 2018 "Vadehavsløbet"

    5. løb til klubmesterskabet 2018

    Klubmesterskabet – 5 afd. – ”Vadehavsløbet

    Hermed inviteres til årets 5. og sidste klub løb ”Vadehavsløbet” lørdag d. 22. september

    Startsted:    

    ...
  NYESTE ARTIKEL
  • Bb - Den lille rejsequide - På tur til Wismar

    Bb - Den lille rejsequide - På tur til Wismar
    

    Den lille rejse guide.

    På tur til Wismar.